Sport

När du bor på hotell i Helsingborg rekommenderar vi att du kollar upp vad Helsingborg har att erbjuda när det gäller sport, och det är en hel del.

Cykling

Du kan ta många vackra cykelutflykter runt Helsingborg. Det finns många vackra cykelvägar, både i centrum och utanför Helsingborg som är otroligt fina.

Du kan läsa om alla underbara cykelvägar och stigar på Helsingborgs cykelkarta som är mycket omfattande och välskriven. Du kan beställa cykelkartan och få den skickad hem till dig med post. Du kan också plocka upp kartan från stadsbyggnadsnämnden på Järnvägsgatan 22, eller från turistbyrån, Stadsbiblioteket och från stadens cykelleverantörer.
Det finns flera butiker runt om i staden där man kan hyra cyklar, till exempel från Travelshop på Knutpunkten.

Lagidrott i Helsingborg

Helsingborg har ett lag på högsta nivå i fotboll nämligen Helsingborg IF, HIF, och flera andra klubbar för fotboll, innebandy, bordtennis, handboll, simning, tennis etc. Helsingborg har också Olympia, Idrottens Hus inomhusarena och den nyligen byggda Helsingborg Arena. Vi kan definitivt rekommendera en hemmamatch på Olympia om du har tid över när du bor på hotell i Helsingborg.

Fotbollslaget är såklart det mest kända laget i Helsingborg men på senare tid har även innebandyn gått starkt framåt. Innebandylaget heter lite ologiskt FC Helsingborg och spelar i Superligan. Det har varit många bra matcher och framförallt matcherna mot Karlstad IBF brukar vara välbesökta matcher. Även bortamatchen i Karlstad brukar dra mycket åskådare och vill du boka boende i samband med denna bortamatch i Karlstad gör du det enklast på billigahotel.se som listar många bra alternativ på hotell i alla prisklasser.
Hotell Helsingborg