Andra städer

Det är mycket enkelt att resa omkring i södra Sverige så när du tröttnat på Helsingborg finns det många möjligheter att se sig om. Varför åker du till exempel inte en tur till Karlskrona som inte ligger långt ifrån Helsingborg? Om du är intresserad av hotell även i den staden så rekommenderar vi ett besök på www.hotellkarlskrona.net. Avståndet mellan dessa 2 städer är endast 181 kilometer fågelvägen och nedan går vi igenom de bästa sätten att resa mellan Helsingborg och Karlskrona. Karlskrona

Med hjälp av pendeltåg kan du ta dig från Helsingborg till Karlskrona på drygt 3 timmar. Det går flera avgångar varje dag och den snabbast vägen är att först åka med Skånetrafiken till Lund och sedan byta till Öresundstågen som tar dig hela vägen till Karlskrona på ett mycket smidigt sätt.

Om du inte har lika bråttom och letar efter något mer prisvärt rekommenderar vi Swebus Express som trafikerar dessa båda städer. Annars finns självklart vanliga tåg att tillgå också för den som föredrar det. Normalt är det ett snabbt sätt att ta sig till Karlskrona då det endast tar cirka 2 timmar vilket inte avskräcker.

Är det bil som gäller för dig så har du en resa på 227 kilometer att se framemot. Körtid beräknas till knappt 3 timmar och du kör via Örkelljunga och vägen bjuder på en hel del vackert att titta på.