Kultur och underhållning

Ett stenkast från havet hittar du de arkitektoniskt berömda områdena Norra Hamnen och Dunkers Kulturhus. I dessa underbara kvarter i Helsingborg hittar du konst och historiska utställningar, musik, teater och restauranger. Nära Dunkers hittar du också  Helsingborgs konserthus med egen symfoniorkester och Helsingborgs stadsteater. Om du vill dansa, gå till en konsert eller kanske se stand-up comedy, då är Helsingborg är staden för dig. Det finns flera klubbar, barer och ställen att gå ut och dansa på om du letar efter bra nattliv.

Helsingör

Helsingborg är känt för sina färjeförbindelser till Helsingör. Om du vill prova det behöver du göra följande: köpa en enkelbiljett på färjan till Helsingör, men inte gå i land. Istället kan du njuta av utsikten och maten ombord över så många resor dit och tillbaka som du vill. när du är nöjd kan du bara hoppa av i Helsingborg igen. Om du vill besöka den vackra staden Helsingör och sedan komma tillbaka igen måste du naturligtvis köpa en returbiljett.

Sofiero

I Helsingborg kan du hitta två unika trädgårdar: Sofiero slott och slottsträdgård och Fredriksdals museer och trädgårdar. Dessa parker är vackra att besöka året runt. På Sofiero kan du också se spelningar under sommaren eller besöka intressanta utställningar. På Fredriksdal kan du lära dig om hur livet var i Sverige för länge sedan.  I den vackra Slottshagsparken ovanför Terasstrapporna i centrala Helsingborg finns det något väldigt speciellt. Här hittar du det medeltida Kärnan slottstorn. Kärnan är cirka 35 meter hög och det är värt varenda steg uppför trappan för att nå toppen och njuta av en magnifik utsikt över hamnen, Öresund och Helsingör. Sofiero lockar varje år många besökare med resedrömmar till Helsingborg och vi kan definitivt rekommendera att även du gör ett besök här. boka hotell nära Sofiero utanför Helsingborg