Malmö

I Malmö bor det strax över 300 000 människor och dessa har sitt ursprung i totalt 177 olika länder.vy över Öresundsbron Malmö är en mångkulturell stad och det är 30 procent av stadens invånare som är födda i något annat land. Malmö blev svensk stad 1658 efter att tidigare varit en dansk stad. Det var vid freden i Roskilde som Malmö blev svenskt.

En levande stad

Malmö är Sveriges tredje största stad och det är en stad som har vuxit kraftigt under de senaste åren. Flera nya stadsdelar har vuxit fram likväl som nya bostadsområden. Staden har också genomgått stora förändringar de senaste 20 åren, där bland annat stora industrier har fått ge vika för små och medelstora företag. Så sent som 1998 etablerades Malmö Högskola, som nu är Sveriges största högskola.

Många sevärdheter

I Malmö finns många sevärdheter. Bland de absolut mest kända sevärdheterna hör Sveriges allra högsta byggnad, nämligen Öresundsbron, som också knyter samman Sverige med grannlandet Danmark. Även Sveriges näst högsta byggnad återfinns i just Malmö, nämligen Turning Torso. Det är faktiskt också ett av de högsta bostadshusen i Europa med sina 190 meter och 54 våningar.

Mycket att uppleva

Malmö är en storstad som sjuder av liv och den som vill njuta av god mat, dryck och trevlig underhållning har därför mycket att uppleva i Malmö. Eftersom staden har så många nationaliteter representerade så kan man hitta restauranger som serverar mat från jordens alla hörn. Malmö är en stad där det är nära till allt. Från centrum ut till stadsgränsen är det maximalt 10 kilometer. Inom staden finns hela 470 kilometer cykelbanor och det finns flera badstränder inom gångavstånd från centrum. Det gör att Malmö är populärt bland turister som kan både njuta av nattliv och kultur, sol och bad. För turister är det inga problem att hitta hotell i Malmö. Ett tips är att ta en titt på Hotellmalmo.nu där man enkelt och smidigt kan söka och boka hotell i Malmö.